Efterforskning med UAV/Drönare

Idag har vi provat olika flyghöjder och sökbredder/överlappning med vår UAV för att få så optimalt resultat som möjligt.

I den mjukvara som vi använder finns möjlighet att ange sökområdet på en karta och sedan ange vilken överlappning vi vill ha på kameran vid flygningen. Vi anger också flyghöjd, fart mm. Programmet räknar sedan ut med vilken bredd de ska vara mellan de olika överflygningarna och var drönaren skall stanna för att ta kort. Vid flygningen så kan piloten observera området som flygs över i realtid. Efter flygningen finns möjlighet att återigen studera området med de bilder som tagits vid överflygningen.


Bild från displayen på kontrollen till drönaren. Piloten ser hur drönaren flyger i uppdraget samt bilden i realtid från kameran i nedre högra hörnet. Bilderna går att växla så kameran kommer i upp i stora bilden och uppdraget syns i nedre hörnet.

Vid dagens övning så gjordes ett antal flygningar på olika höjd samt med olika “svepvidd” för att få bästa täckning av segmentet. Totalt blev det 28 bilder som var och en kan granskas för sig men också sammanfogas till en enda. Bilderna här på sidan ger inte samma detaljupplösning som originalen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *